• Laagste prijs garantie
  • Vóór 14:00 besteld, de volgende werkdag in huis
  • 10 jaar garantie

Hoe verwijder je duivenpoep?

Hoe verwijder je duivenpoep

Als je last hebt van duiven in je tuin, op je balkon of op de stoep zul je waarschijnlijk vooral overlast hebben van de duivenpoep. Duiven komen vaak terug op dezelfde plek, zo kan het zomaar zijn dat je steeds op de zelfde plek duivenoverlast hebt. Een duivennest op het balkon of terras zorgt voor veel overlast en viezigheid. De duivenuitwerpselen verwijderen en de schoongemaakte ondergrond voorzien van duivenwering is de oplossing.

Duivenstront verwijderen van balkon of terras is een vies klusje maar gelukkig met groot resultaat! Als je de volgende stappen volgt zul je behalve een schoon balkon of terras ook geen last meer hebben van terugkerende duiven of meeuwen en is de vogeloverlast voorgoed voorbij!

In een van onze eerdere blogs hebben we over de gevaren van duivenpoep geschreven, als je daar meer over wil weten lees dit blog dan (nog eens) door. In deze blog gaan we verder in op het verwijderen van duivenpoep.

Duivenpoep verwijderen

Het is verstandig je goed in te lezen over hoe je het beste duivenpoep kunt verwijderen vóór je aan de slag gaat met deze vieze klus.

Vogelpoep verwijderen kan gevaarlijk zijn. Duivenpoep of meeuwenpoep kan namelijk ziekteverwekkers bevatten en voor gezondheidsrisico’s zorgen, zorg daarom altijd voor beschermende kleding. Draag een stofmasker, een veiligheidsbril en handschoenen bij het opruimen van duivenpoep. Gebruik géén hogedruk spuit, duivenpoep verspreid zich dan in kleine deeltjes door de lucht.

Wat heb je nodig voor het verwijderen van duivenpoep?

Benodigheden voorbereiding

Benodigheden schoonmaak

Benodigheden wering

Stofmasker

Allesreiniger

Duivenpinnen of meeuwenpinnen

Veiligheidsbril

Desinfecterend middel (indien gewenst)

Lijm

Handschoenen

Emmer of gieter

Lijmpistool

Evt trap of ladder

Borstel en schep

 

Vogelpoep verwijderen

  1.       Vul een emmer (of gieter) met lauwwarm water en voeg het schoonmaakmiddel toe
  2.       Giet het water met allesreiniger voorzichtig over de vogelpoep en laat het even weken
  3.       Verwijder de duivenpoep met behulp van een schep of borstel
  4.       Behandel de plek evt met een desinfecterend middel
  5.       Plaats vogelwering

Voor meer informatie over welke soorten vogelwering je het beste kunt plaatsen verwijs ik je graag naar onze productpagina, hier vind je al onze soorten duivenpinnen en meeuwenpinnen.

Nu de duiven en meeuwen op zoek zijn naar een nieuwe plek, kun jij weer lekker van je schone balkon, tuin of terras genieten!

Gelieve de getallensequens in het onderstaande tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.