• Laagste prijs garantie
  • Vóór 14:00 besteld, de volgende werkdag in huis
  • 10 jaar garantie

Is duivenpoep gevaarlijk?

Duivenpoep is een veel voorkomende klacht van duivenoverlast. De duiven nestelen zich in uw tuin of op balkon en u vraagt zich waarschijnlijk regelmatig af wat te doen tegen duiven. Wist u bijvoorbeeld dat duivenpoep niet gehaal ongevaarlijk voor de gezondheid kan zijn?

Duiven zelf zijn ongevaarlijke dieren en veroorzaken (buiten overlast) geen verdere problemen. Helaas veroorzaken hun uitwerpselen wél veel problemen. Dit komt omdat duivenpoep vol met bacteriën, schimmels, parasieten en virussen zit. Een veel voorkomende schimmel is Histoplasmose, deze schimmel kan gezondheidsklachten veroorzaken welke kunnen variëren van griepachtige symptomen tot longontstekingen, bloedafwijkingen of erger. Hiernaast kan duivenpoep ook salmonella, papegaaienziektes en de vogelgriep met zich meedragen.

Het opruimen van duivenpoep kan gevaarlijk zijn. Zodra de poep opdroogt wordt deze poederig. Het niet juist verwijderen van duivenpoep kan er dan voor zorgen dat de poederige poep opwaait en ziektes verspreidt. Wij raden daarom aan om te grote hoeveelheden duivenpoep door een professional te laten verwijderen. Gaat het om kleine hoeveelheden en wil u zelf duivenpoep verwijderen, zorg dan dat u altijd een stofmasker en veiligheidsbril draagt. Duivenpoep is te verwijderen met een hoge drukspuit en/of ontvetter en een borstel, let ten allen tijde op uw eigen veiligheid. Het kan geen kwaad om de oppervlakte na het schoonmaken na te behandelen met een desinfectiemiddel.

Om er voor te zorgen dat de duiven niet meer terugkeren raden wij aan om op het schone oppervlak onze duiven- of meeuwenpinnen te plaatsen. Ons aanbod kunt u hier vinden.

Gelieve de getallensequens in het onderstaande tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.