• Laagste prijs garantie
  • Vóór 14:00 besteld, de volgende werkdag in huis
  • 10 jaar garantie

Duivenpinnen of meeuwenpinnen?

Werken duivenpinnen tegen meeuwen?

Één van de meest gestelde vragen aan Prixxs is welke duivenpinnen of meeuwenpinnen beter zijn tegen het weren van vogels. En: werken de duivenpinnen ook tegen meeuwen of andersom?

De basistrip waarop de (rvs) pinnen vast zitten is gemaakt van UV-bestendig kunststof. Hierdoor zijn de strips goed bestand tegen hoge én lage tempraturen, verweren ze niet in de zon en zijn hierdoor erg duurzaam. Prixxs duivenpinnen en meeuwenpinnen zijn gemaakt van roestvrijstaal. We hebben gekozen om alleen gebruik te maken van gecertificeerd rvs 304. Dit type rvs is roestvast en geschikt voor het gebruik buitenshuis. Ze zijn beiden even effectief, diervriendelijk, volledig onderhoudsvrij en voor beide producten garanderen we een effectieve werking van 10 jaar!

Tot zover geen verschillen tussen beide soorten, dus wat is het verschil tussen meeuwenpinnen en duivenpinnen?

  • Duivenpinnen zijn geschikt voor wering van alle soorten duiven en vogels van gelijke grootte.
  • Doordat de meeuwenpinnen hoger zijn dan de duivenpinnen geldt voor de meeuwenpinnen: vogelwering geschikt voor weren van meeuwen en andere vogels die wat hoger op hun poten staan.

We adviseren daarom altijd om de duivenpinnen alleen te gebruiken voor het weren van duiven en andere vogels met het zelfde formaat. Meeuwen staan hoger op hun poten en kunnen daardoor misschien tussen de duivenpinnen door lopen. Meeuwenpinnen geschikt voor weren duiven én meeuwen.

In onderstaande tabel hebben we de belangrijkste specificaties van beide pinnen verwerkt: 

 

Duivenpinnen RVS

Meeuwenpinnen RVS

Hoogte

112

150 mm

Beschermende breedte

205 mm

275 mm

Lengte basis strip

335 mm

335 mm

Aantal pinnen per strip

20

20

Gewicht per stuk

64 gr

 

Blikseminslag mogelijk

Ja

Ja

Storing van radar mogelijk

Ja

Ja

Zichtbaarheid

Voor mens zichtbaar aanwezig

Voor mens zichtbaar aanwezig

Prijs

2,08 euro

2,44 euro

Voor meer specificaties en hulp bij de keuze voor deze of eenvan onze andere varianten vogelwering verwijzen wij graag door naar de keuzehulp op onze website Na het lezen van dit blog toch nog vragen over één van onze producten? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!

 

Gelieve de getallensequens in het onderstaande tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.